Ptuj, 17.,18. 9., – DP U16 _USPEH skakalcev

Na Ptuju je, 17. in 18. sept., potekalo Državno prvenstvo v atletiki za pionirje do 16 let. Atleti Atletskega društva Posočje so na tekmovanju odlično nastopili. V skoku v višino sta ponovno blestela tolminska skakalca Lian Bonasera in Nik Črv. Oba sta v napeti končnici odločila tekmo s preskočenimi 177 centimetri. Tokrat je prvak postal Lian. Nik je v seštevku podrtih poizkusov osvojil 2. mesto. Oba bosta že naslednji vikend z izbrano vrsto nastopila na peteroboju reprezentanc, ki bo tokrat potekal na Češke.

Med pionirkami je Gaji Sovdat je v boju za drugo mesto v skoku s palico zmanjkalo 20 cm. Z novim najboljšim izidom 240 cm je osvojila 3. mesto. V skoku v daljino je Gaja pristala pri 472 cm, kar je zadostovalo za 13. mesto. V skoku v višino je med pionirkami nastopila tudi Sofia Kanalec, ki je osvojila 8. mesto s skokom 145 cm. Deveto mesto je v metu kopja uspehu dodala še Anuška Gruden z novim najboljšim izidom 24,25 metra.

Podobni prispevki

Related projects

  • Med tem, ko se je letošnje, za atlete AD Posočje, uspešno tekmovalno leto že zaključilo, so v polnem [...]

    Preberi več
  • V soboto, 15. oktobra, se ja na atletskem stadionu v Tolminu, izvedel praktični del izobraževanja za nove [...]

    Preberi več
  • V soboto, 8.10., je na Športnem parku Brajda, potekal tradicionalni atletski Miting Tolmin. Letos je v zastopstvu [...]

    Preberi več