Peteroboj mladinskih reprezentanc

V soboto, 16. 7. 2022, je na stadionu v Mariboru  Slovenija gostila Peteroboj mladinskih reprezentanc Slovenije, Madžarske, Slovaške, Češke in Poljske. Za domačo ekipo, ki jo je vodil tolminec Matjaž Sovdat, sta nastopila tudi dva atleta Atletskega društva Posočje.

Andrej Skočir je po sanirani poškodbi stegenske mišice ponovno v vrhunski formi. Na tekmovanju je osvojil dve kolajni. V teku na 200 m je z najboljšim izidom sezone oz. rezultatom 21,45 sek osvojil 3. mesto in le za 5 stotink zgrešil normo za nastop na prihajajočen Svetovnem prvenstvu do 20 let. V štafeti 4 x 100 metrov pa je v ekipi z Gumilarjem, Čurin Praprotnikom in Cvelbarjem z rezultatom 40,74 sek, popravil državni reprezentančni rekord iz leta 1998, takrat v zasedbi Osovnikar, Šuštaršič, Fridrih in Zver. Slovenska štafeta je v izenačeni tekmi osvojila 3. mesto. Še boljši sta bili ekipi Češke in Poljske. V ekipi deklet je nastopila tudi Žana Sovdat. Žana je v metu kopja ponovno presegla mejo 40 metrov in osvojila odlično 7. mesto.

Oba tolminska atleta bosta naslednji vikend nastopila še v Trstu s selekcijo mladincev in mlajših članov.

Podobni prispevki

Related projects

  • Gaja Sovdat, 13. mesto na Balkanskem Prvenstvu v skoku v daljino. Za atlete Atletskega društva Posočje, je v [...]

    Preberi več
  • Žana Sovdat - 3. mesto. V Celju je zadnji vikend junija potekalo Državno prvenstvo Slovenije za člane. Novo [...]

    Preberi več
  • Tri medalje in številčni nastop starejših atletov. V Novi Gorici je, 22. in 23. junija, potekalo atletsko Državno [...]

    Preberi več