Arhiv dogodkov, sporočil 2021 PDF natisni
Prispeval Skrbnik   

 

PREKINITEV TRENINGOV

Z 1.APRILOM SE ZAČASNO PREKINE IZVAJANE TRENIGOV ZA VSE ATLETE RAZEN ZA KATEGORIZIRANE ATLETE IN ATLETE KATERI SO V LETU 2021 OSVOJILI MEDALJO NA DRŽAVNEM TEKMOVANJU.
VSE INFORMACIJE SI LAHKO PODROBNEJE PREBERETE TUKAJ---> KLIK!

OSTANITE ZDRAVI IN SE VIDIMO KMALU!
INTERVJU S SKOČIR ANDREJEM NA TV TMIN---------------------> KLIK NA PRISPEVEK
Treningi med počitnicami!

Prvi trening bomo izvedli v ponedeljek 22.02.2021 ob 10.30 do 12.00 na športnem parku Brajda. Nadaljnje informacije o treningih boste dobili na treningu v ponedeljek.

Andrej 4. na Balkanskem prvenstvu v dvorani U20, Ajda 4. na Prvenstvu SLO za članice.

Andrej Skočir je na reprezentančnem nastopu v Sofiji, kjer je v soboto, 13. 2. 2021, potekalo Balkansko prvenstvo za atlete do 20. leta starosti dosegel v teku na 60 m 4. mesto z odličnim rezultatom in osebnim rekordom 6.92 s. Uspeh atletov AD Posočje je dopolnila tudi Ajda Sovdat, ki je prvič preskočila 300 cm v skoku s palico na Prvenstvu Slovenije za članice.postopno sproščanje ukrepov - KONČNO

Po sedaj sproščenih priporočilih bomo lahko izvajali individualne treninge za atlete od 5. razreda navzgor. Treningi bodo do nadaljnjega potekali zunaj v terminih:PON 16.00 - 17.30SRE 16.00 - 17.30ČET 16.00 - 17.30 - samo starejši tekmovalciSOB  14.00 - 16.00 - po dogovoru samo starejši tekmovalciVse spremembe ob nadaljnjem sproščanju bomo objavljali na spletni strani društva.SE VIDIMO NA ATLETIKIŠportni pozdravTRENERJI AD PosočjeOglejte si še prispevek TV Tmin ---------> KLIK!

Prva kvalifikacijska tekma za prvenstvo Slovenije v dvorani

V Novem Mestu se je začela domača atletska sezona s 1. kvalifikacijsko tekmo za nastop na Državnem dvoranskem prvenstvu Slovenije za člane in članice. Nastopili so tudi kategorizirani tolminski atleti. Najbolje je nastopil Skočir Andrej. Osvojil je 2. mesto v teku na 60 in 200 metrov. S časom teka na 60 m 6,96 sekunde, je Andrej naredil tudi normo za nastop na prihajajočem Balkanskem dvoranskem prvenstvu za atlete do 20. leta starosti. Odlično pripravljenost je potrdil tudi v teku na 200 m s časom 22,30 sekunde. Blizu nastopu na prvenstveni članski tekmi je tudi Ajda Sovdat, ki je v skoku s palico preskočila 280 cm. V tekih sta solidno nastopili še Tamara Manfreda in Žana Sovdat. Obe atletinji sta sicer že v pričakovanju zimskega prvenstva v metih, ki bo potekal konec februarja.

OBVEZNO E-IZOBRAŽEVANJE ZA ATLETE TEKMOVALCE STAREJŠE OD 14 LET(OBJ.:30.11.2020)

Slovenska antidoping organizacija (SLOADO) na podlgi Mednarodnih standardov za izobraževanje in novega Svetovnega protidopinškega kodeksa, ki stopa v veljavo 1.1.2021, ter na podlago svoje strategije in nacionalnega programa, v slovenski šport uvaja spremembe na področju preventivnih protidopinških programov za registrirane športnike in trenerje.

ALPHA za športnike in COACH TRUE za trenerje sta modula spletnega e-izobraževanja o osnovnih protidopinških vsebinah. Seznanitev z njima je športnikova oziroma trenerjeva temeljna pravica, po novem pa tudi obveza!

Upravni odbor AZS in tudi skupščina Združenja atletskih trenerjev Slovenije sta omenjeni izobraževanji že sprejela kot obvezen pogoj za pridobitev ali obnovitev tekmovalnih licenc za športnike starejše od 14 let in za vse atletske trenerje.

Zato vas pozivamo, da o tem obvestite svoje atlete in trenerje in jih pozovete, da opravijo izobraževanje in si shranijo pridobljeni certifikat.

E-izobraževanje za atlete je na voljo na:

https://www.sloado.si/kategorija/e-izobrazevanje

E-izobraževanje za trenerje je na voljo na:

https://www.sloado.si/kategorija/e-trenerji

Več informacij in navodila najdete v pripetih dokumentih.

Vlada je na 156. dopisni seji sprejela Odlok o začasnih omejitvah pri izvajanju športnih programov. Z njim se zaradi razglašene epidemije zameji izvajanje športnih programov opredeljenih v Zakonu o športu. Prav tako so sprejeli dodatne izjeme za vstop brez karantene ali negativnega testa PCR, ki se nanašajo tudi na šport.

Odlok o začasnih omejitvah pri izvajanju športnih programov začne veljati 4. januarja 2021 in velja sedem dni.

Prepove se vsa športna rekreacija in proces športne vadbe – trening.

Izjeme so vrhunski in perspektivni športniki, registrirani športniki v mlajših starostnih kategorijah, ki so člani reprezentanc in poklicnim športnikom.

Treningi se torej dovolijo samo:

- vrhunskim športnikom (olimpijski, mednarodni in svetovni razred)

- perspektivnim športnikom,

- registriranim športnikom v mlajših starostnih kategorijah (mladinci in kadeti), ki so člani državnih reprezentanc

- poklicnim športnikom, ki so starejši od 15 let in so vpisani v razvid poklicnih športnikov pri ministrstvu za šport.

Odlok tudi določa, da se treningi športnikov v mlajših starostnih kategorijah (mladinci in kadeti) dovoljeni le če se izvajajo v obliki t.i. mehurčkov oziroma zaprtih oziroma fizično ločenih skupin.

Dovoljena je tudi športno-gibalna dejavnost, če so udeleženci člani istega gospodinjstva, ki jo udeleženci izvajajo samostojno ali če jo vodi strokovni delavec v športu. Pri nekaterih športnih vadbah je strokovni delavec v športu potreben zaradi zagotavljanja varnosti vadbe.

Če se športno rekreativna dejavnost izvaja v zaprtih prostorih, je potrebno zagotoviti najmanj 50 kvadratnih metrov prostora ter najmanj 5 metrov razdalje med vadečimi. V vadbenem prostoru, ki je manjši od 50 kvadratnih metrov lahko vadi največ ena oseba.

V individualnih športnih panogah je dovoljeno izvajanje državnih članskih prvenstev, evropskih pokalov in velikih mednarodnih športnih prireditev, ki so opredeljene v 74. členu Zakona o športu.

Za športnike, ki jim je v skladu s tem členom dovoljeno tekmovati je dovoljen tudi proces športne vadbe.

Za izvajanje procesa športne vadbe – treningov in izvedbo tekmovanj se lahko uporabljajo vsi športni objekti in površine za šport v naravi, kot jih določa Zakon o športu: športni centri, športni objekti, vadbeni prostori, vadbene površine ter površine za šport v naravi in šolski športni objekti…

Leto 2021 prinaša novo upanje in veselje. Vrednote bodo vsekakor krojile pozitivno in napredno razmišljanje. Bodimo vsi ponosni, da smo del velike športne, atletske zgodbe. Da lahko le skupaj veliko naredimo smo pokazali že večkrat. Z dobrim delom, idejami in optimizmom pa lahko uspemo tudi v prihodnje.


VESEL BOŽIČ IN SREČNO V PRIHAJAJOČEM

LETU 2021, VAM ŽELIJO

TRENERJI IN UPRAVA KLUBA AD POSOČJE

PREPOVED IZVAJANJA ŠPORTNE VADBE ŠE KAR TRAJA(obj.:06.12.2020)

Še vedno veljajo omejitve izvajanja športne vadbe. Zato s treningi atletike žal še ne moremo nadaljevati. Individualno in prilagojeno lahko skladno z novim odlokom trenažni proces izvajajo le starejši, pri OKS-u kategorizirani, tekmovalno aktivni športniki ( Odloka o začasnih omejitvah pri izvajanju športne dejavnosti ).

Trenerji upamo in verjamemo, da ste v tem težkem obdobju vsi aktivni in skrbite za primerno telesno pripravo doma.

Spomnite se sestave naših treningov:

STABILIZACIJSKE VAJE TRUPA, POSKOKI PO STOPNICAH, VZDRŽLJIVOSTNI TEK V NARAVI, PRILAGOJENI POLIGONI, VAJE ZA MOČ, ATLETSKE VAJE in TEHNIKA TEKA, GIMNASTIKA, VAJE AEROBIKE IN GIBLJIVOSTI, VAJE ZA SPROŠČANJE…

Vsi upamo, da bo kmalu prišel čas, ko se bomo ponovno skupaj potili po naši Brajdi.

Bodite zdravi

in upoštevajte navodila pristojnih služb.

Trenerji AD Posočje.

Zadnjič posodobljeno Nedelja, 11 April 2021 17:27