Arhiv dogodkov, sporočil 2021 PDF natisni
Prispeval Skrbnik   

Vlada je na 156. dopisni seji sprejela Odlok o začasnih omejitvah pri izvajanju športnih programov. Z njim se zaradi razglašene epidemije zameji izvajanje športnih programov opredeljenih v Zakonu o športu. Prav tako so sprejeli dodatne izjeme za vstop brez karantene ali negativnega testa PCR, ki se nanašajo tudi na šport.

Odlok o začasnih omejitvah pri izvajanju športnih programov začne veljati 4. januarja 2021 in velja sedem dni.

Prepove se vsa športna rekreacija in proces športne vadbe – trening.

Izjeme so vrhunski in perspektivni športniki, registrirani športniki v mlajših starostnih kategorijah, ki so člani reprezentanc in poklicnim športnikom.

Treningi se torej dovolijo samo:

- vrhunskim športnikom (olimpijski, mednarodni in svetovni razred)

- perspektivnim športnikom,

- registriranim športnikom v mlajših starostnih kategorijah (mladinci in kadeti), ki so člani državnih reprezentanc

- poklicnim športnikom, ki so starejši od 15 let in so vpisani v razvid poklicnih športnikov pri ministrstvu za šport.

Odlok tudi določa, da se treningi športnikov v mlajših starostnih kategorijah (mladinci in kadeti) dovoljeni le če se izvajajo v obliki t.i. mehurčkov oziroma zaprtih oziroma fizično ločenih skupin.

Dovoljena je tudi športno-gibalna dejavnost, če so udeleženci člani istega gospodinjstva, ki jo udeleženci izvajajo samostojno ali če jo vodi strokovni delavec v športu. Pri nekaterih športnih vadbah je strokovni delavec v športu potreben zaradi zagotavljanja varnosti vadbe.

Če se športno rekreativna dejavnost izvaja v zaprtih prostorih, je potrebno zagotoviti najmanj 50 kvadratnih metrov prostora ter najmanj 5 metrov razdalje med vadečimi. V vadbenem prostoru, ki je manjši od 50 kvadratnih metrov lahko vadi največ ena oseba.

V individualnih športnih panogah je dovoljeno izvajanje državnih članskih prvenstev, evropskih pokalov in velikih mednarodnih športnih prireditev, ki so opredeljene v 74. členu Zakona o športu.

Za športnike, ki jim je v skladu s tem členom dovoljeno tekmovati je dovoljen tudi proces športne vadbe.

Za izvajanje procesa športne vadbe – treningov in izvedbo tekmovanj se lahko uporabljajo vsi športni objekti in površine za šport v naravi, kot jih določa Zakon o športu: športni centri, športni objekti, vadbeni prostori, vadbene površine ter površine za šport v naravi in šolski športni objekti…

Leto 2021 prinaša novo upanje in veselje. Vrednote bodo vsekakor krojile pozitivno in napredno razmišljanje. Bodimo vsi ponosni, da smo del velike športne, atletske zgodbe. Da lahko le skupaj veliko naredimo smo pokazali že večkrat. Z dobrim delom, idejami in optimizmom pa lahko uspemo tudi v prihodnje.


VESEL BOŽIČ IN SREČNO V PRIHAJAJOČEM

LETU 2021, VAM ŽELIJO

TRENERJI IN UPRAVA KLUBA AD POSOČJE

PREPOVED IZVAJANJA ŠPORTNE VADBE ŠE KAR TRAJA(obj.:06.12.2020)

Še vedno veljajo omejitve izvajanja športne vadbe. Zato s treningi atletike žal še ne moremo nadaljevati. Individualno in prilagojeno lahko skladno z novim odlokom trenažni proces izvajajo le starejši, pri OKS-u kategorizirani, tekmovalno aktivni športniki ( Odloka o začasnih omejitvah pri izvajanju športne dejavnosti ).

Trenerji upamo in verjamemo, da ste v tem težkem obdobju vsi aktivni in skrbite za primerno telesno pripravo doma.

Spomnite se sestave naših treningov:

STABILIZACIJSKE VAJE TRUPA, POSKOKI PO STOPNICAH, VZDRŽLJIVOSTNI TEK V NARAVI, PRILAGOJENI POLIGONI, VAJE ZA MOČ, ATLETSKE VAJE in TEHNIKA TEKA, GIMNASTIKA, VAJE AEROBIKE IN GIBLJIVOSTI, VAJE ZA SPROŠČANJE…

Vsi upamo, da bo kmalu prišel čas, ko se bomo ponovno skupaj potili po naši Brajdi.

Bodite zdravi

in upoštevajte navodila pristojnih služb.

Trenerji AD Posočje.

Zadnjič posodobljeno Sreda, 13 Januar 2021 11:49