Arhiv dogodkov 2021

VESEL BOŽIČ IN SREČNO V PRIHAJAJOČEM

LETU 2021, VAM ŽELIJO

TRENERJI IN UPRAVA KLUBA AD POSOČJE

PREPOVED IZVAJANJA ŠPORTNE VADBE ŠE KAR TRAJA

Še vedno veljajo omejitve izvajanja športne vadbe. Zato s treningi atletike žal še ne moremo nadaljevati. Individualno in prilagojeno lahko skladno z novim odlokom trenažni proces izvajajo le starejši, pri OKS-u kategorizirani, tekmovalno aktivni športniki ( Odloka o začasnih omejitvah pri izvajanju športne dejavnosti ).

Trenerji upamo in verjamemo, da ste v tem težkem obdobju vsi aktivni in skrbite za primerno telesno pripravo doma.

Spomnite se sestave naših treningov:

STABILIZACIJSKE VAJE TRUPA, POSKOKI PO STOPNICAH, VZDRŽLJIVOSTNI TEK V NARAVI, PRILAGOJENI POLIGONI, VAJE ZA MOČ, ATLETSKE VAJE in TEHNIKA TEKA, GIMNASTIKA, VAJE AEROBIKE IN GIBLJIVOSTI, VAJE ZA SPROŠČANJE…

Vsi upamo, da bo kmalu prišel čas, ko se bomo ponovno skupaj potili po naši Brajdi.

Bodite zdravi

in upoštevajte navodila pristojnih služb.

Trenerji AD Posočje.

Leto 2021 prinaša novo upanje in veselje. Vrednote bodo vsekakor krojile pozitivno in napredno razmišljanje. Bodimo vsi ponosni, da smo del velike športne, atletske zgodbe. Da lahko le skupaj veliko naredimo smo pokazali že večkrat. Z dobrim delom, idejami in optimizmom pa lahko uspemo tudi v prihodnje.

OBVEZNO E-IZOBRAŽEVANJE ZA ATLETE TEKMOVALCE STAREJŠE OD 14 LET(OBJ.:30.11.2020)

Slovenska antidoping organizacija (SLOADO) na podlgi Mednarodnih standardov za izobraževanje in novega Svetovnega protidopinškega kodeksa, ki stopa v veljavo 1.1.2021, ter na podlago svoje strategije in nacionalnega programa, v slovenski šport uvaja spremembe na področju preventivnih protidopinških programov za registrirane športnike in trenerje.

ALPHA za športnike in COACH TRUE za trenerje sta modula spletnega e-izobraževanja o osnovnih protidopinških vsebinah. Seznanitev z njima je športnikova oziroma trenerjeva temeljna pravica, po novem pa tudi obveza!

Upravni odbor AZS in tudi skupščina Združenja atletskih trenerjev Slovenije sta omenjeni izobraževanji že sprejela kot obvezen pogoj za pridobitev ali obnovitev tekmovalnih licenc za športnike starejše od 14 let in za vse atletske trenerje.

Zato vas pozivamo, da o tem obvestite svoje atlete in trenerje in jih pozovete, da opravijo izobraževanje in si shranijo pridobljeni certifikat.

E-izobraževanje za atlete je na voljo na:

https://www.sloado.si/kategorija/e-izobrazevanje

E-izobraževanje za trenerje je na voljo na:

https://www.sloado.si/kategorija/e-trenerji

Več informacij in navodila najdete v pripetih dokumentih.

Vlada je na 156. dopisni seji sprejela Odlok o začasnih omejitvah pri izvajanju športnih programov. Z njim se zaradi razglašene epidemije zameji izvajanje športnih programov opredeljenih v Zakonu o športu. Prav tako so sprejeli dodatne izjeme za vstop brez karantene ali negativnega testa PCR, ki se nanašajo tudi na šport.

Odlok o začasnih omejitvah pri izvajanju športnih programov začne veljati 4. januarja 2021 in velja sedem dni.

Prepove se vsa športna rekreacija in proces športne vadbe – trening.

Izjeme so vrhunski in perspektivni športniki, registrirani športniki v mlajših starostnih kategorijah, ki so člani reprezentanc in poklicnim športnikom.

Treningi se torej dovolijo samo:

– vrhunskim športnikom (olimpijski, mednarodni in svetovni razred)

– perspektivnim športnikom,

– registriranim športnikom v mlajših starostnih kategorijah (mladinci in kadeti), ki so člani državnih reprezentanc

– poklicnim športnikom, ki so starejši od 15 let in so vpisani v razvid poklicnih športnikov pri ministrstvu za šport.

Odlok tudi določa, da se treningi športnikov v mlajših starostnih kategorijah (mladinci in kadeti) dovoljeni le če se izvajajo v obliki t.i. mehurčkov oziroma zaprtih oziroma fizično ločenih skupin.

Dovoljena je tudi športno-gibalna dejavnost, če so udeleženci člani istega gospodinjstva, ki jo udeleženci izvajajo samostojno ali če jo vodi strokovni delavec v športu. Pri nekaterih športnih vadbah je strokovni delavec v športu potreben zaradi zagotavljanja varnosti vadbe.

Če se športno rekreativna dejavnost izvaja v zaprtih prostorih, je potrebno zagotoviti najmanj 50 kvadratnih metrov prostora ter najmanj 5 metrov razdalje med vadečimi. V vadbenem prostoru, ki je manjši od 50 kvadratnih metrov lahko vadi največ ena oseba.

V individualnih športnih panogah je dovoljeno izvajanje državnih članskih prvenstev, evropskih pokalov in velikih mednarodnih športnih prireditev, ki so opredeljene v 74. členu Zakona o športu.

Za športnike, ki jim je v skladu s tem členom dovoljeno tekmovati je dovoljen tudi proces športne vadbe.

Za izvajanje procesa športne vadbe – treningov in izvedbo tekmovanj se lahko uporabljajo vsi športni objekti in površine za šport v naravi, kot jih določa Zakon o športu: športni centri, športni objekti, vadbeni prostori, vadbene površine ter površine za šport v naravi in šolski športni objekti…

Prva kvalifikacijska tekma za prvenstvo Slovenije v dvorani

V Novem Mestu se je začela domača atletska sezona s 1. kvalifikacijsko tekmo za nastop na Državnem dvoranskem prvenstvu Slovenije za člane in članice. Nastopili so tudi kategorizirani tolminski atleti. Najbolje je nastopil Skočir Andrej. Osvojil je 2. mesto v teku na 60 in 200 metrov. S časom teka na 60 m 6,96 sekunde, je Andrej naredil tudi normo za nastop na prihajajočem Balkanskem dvoranskem prvenstvu za atlete do 20. leta starosti. Odlično pripravljenost je potrdil tudi v teku na 200 m s časom 22,30 sekunde. Blizu nastopu na prvenstveni članski tekmi je tudi Ajda Sovdat, ki je v skoku s palico preskočila 280 cm. V tekih sta solidno nastopili še Tamara Manfreda in Žana Sovdat. Obe atletinji sta sicer že v pričakovanju zimskega prvenstva v metih, ki bo potekal konec februarja.

postopno sproščanje ukrepov – KONČNO

Po sedaj sproščenih priporočilih bomo lahko izvajali individualne treninge za atlete od 5. razreda navzgor. Treningi bodo do nadaljnjega potekali zunaj v terminih:PON 16.00 – 17.30SRE 16.00 – 17.30ČET 16.00 – 17.30 – samo starejši tekmovalciSOB 14.00 – 16.00 – po dogovoru samo starejši tekmovalciVse spremembe ob nadaljnjem sproščanju bomo objavljali na spletni strani društva.SE VIDIMO NA ATLETIKIŠportni pozdravTRENERJI AD PosočjeOglejte si še prispevek TV Tmin ———> KLIK!

Andrej Skočir je na reprezentančnem nastopu v Sofiji, kjer je v soboto, 13. 2. 2021, potekalo Balkansko prvenstvo za atlete do 20. leta starosti dosegel v teku na 60 m 4. mesto z odličnim rezultatom in osebnim rekordom 6.92 s. Uspeh atletov AD Posočje je dopolnila tudi Ajda Sovdat, ki je prvič preskočila 300 cm v skoku s palico na Prvenstvu Slovenije za članice.

Treningi med počitnicami!

Prvi trening bomo izvedli v ponedeljek 22.02.2021 ob 10.30 do 12.00 na športnem parku Brajda. Nadaljnje informacije o treningih boste dobili na treningu v ponedeljek.

PREKINITEV TRENINGOV

Z 1.APRILOM SE ZAČASNO PREKINE IZVAJANE TRENIGOV ZA VSE ATLETE RAZEN ZA KATEGORIZIRANE ATLETE IN ATLETE KATERI SO V LETU 2021 OSVOJILI MEDALJO NA DRŽAVNEM TEKMOVANJU.

VSE INFORMACIJE SI LAHKO PODROBNEJE PREBERETE TUKAJ—> KLIK!

OSTANITE ZDRAVI IN SE VIDIMO KMALU!

INTERVJU S SKOČIR ANDREJEM NA TV TMIN———————> KLIK NA PRISPEVEK

ZIMSKO PRVENSTVO V METIH

V nedeljo, 28. 2. 2021, je na Ptuju potekalo Zimsko Prvenstvo Slovenije v metih. V kategoriji mlajših mladink sta za Atletsko društvo Posočje uspešno nastopili Žana Sovdat in Tamara Manfreda. Žana je v metu kopja postala državna prvakinja z odličnim rezultatom 44, 79 m. Tamara je v metu diska osvojila 5. mesto z osebnim rekordom 29, 44 m. Oba dosežka veliko obeta pred pestrim nadaljevanjem sezone.

PRVENSTVO SLOVENIJE ZA STAREJŠE MLADINCE IN MLADINKE Novo Mesto

V soboto, 6. 3. 2021, je v Novem Mestu potekalo prestavljeno Prvenstvo Slovenije za starejše mladince v dvorani. Uspešno so nastopili tudi atleti Atletskega društva Posočje. Skočir Andrej je postal novi dvoranski mladinski prvak v teku na 200 metrov z rezultatom 22, 01 s. V teku na 60 m je osvojil 2. mesto v izenačenem finišu z rezultatom 6,98 s. V okrnjeni konkurenci suvanja mladinske krogle je Tamara Manfreda osvojila 2. mesto z rezultatom 8,97 m. Po sanirani poškodbi je prvič nastopila v teku na 200 m tudi Natalija Komel in z rezultatom 27,67 s osvojila 13. mesto. Tina Jarc in Zarja Kavčič sta v skoku v višino preskočili 145 oziroma 130 cm. Podaljšana zimska sezona se bo zaključila naslednji vikend s Prvenstvom Slovenije v dvorani za mlajše mladince.

ZIMSKO PRVENSTVO SLOVENIJE V METIH in PRVENSTVO SLOVENIJE ZA MLAJŠE MLADINKE IN MLADINCE Domžale in Novo MestoV soboto 13. marca sta se v Domžalah in Novem Mestu odvijali še zadnji atletski tekmovanji državnega ranga zimskega dela sezone. Uspešno so ponovno nastopili tudi atleti Atletskega društva Posočje.V Domžalah, na Zimskem prvenstvu Slovenije v dolgih metih za starejše mladince, je Žana Sovdat vrgla kopje 37.82 metra in zasedla drugo mesto. Tamara Manfreda je v metu diska z metom 29.46 metra osvojila četrto mesto. V Novem Mestu pa se je odvijalo Dvoransko Prvenstvo Slovenije za mlajše mladince. Jaka Kenda je poskrbel za drugo medaljo dneva. Kroglo je sunil 11, 81 metra in osvojil 2. mesto. Ajda Sovdat je bila 4. v skoku s palico s preskočenimi 280 cm. Odlične skoke v skoku v višino sta prikazala tudi Črv Nik 155 cm in Tina Jarc 140 cm. V teku na 200 m se je s časom 30,60 sekunde prvič preizkusila Zarja Kavčič.

TRENINGI OD 12. APRILA DALJE

Treningi so spet dovoljeni za vse skupine, v takem načinu in obsegu, kot pred velikonočnim zaprtjem za vse skupine. Ponedeljek in sreda od 16.00 do 17.30 za skupino od 5. do 9. razreda ter ponedeljek sreda in četrtek od 16.00 do 18.00 za starejšo skupino atletov.

V primeru slabega vremena je na razpolago telovadnica za skupine od 5. razreda navzgor. Po obstoječem urnik. Ponedeljek od 16.00 do 17.30 za skupine od 5 do 9 razreda in od 16.00 do 18.00 za starejše ter sreda od 16.00 do 17.30 za skupino 5. do 9. razreda in od 16.00 do 18.00 za starejše atlete.

URNIK TRENINGOV ZA 1. 2. 3. IN 4. RAZRED
Z veseljem sporočamo, da bomo v naslednjem tednu – s ponedeljkom, 12. 4., ponovno pričeli s treningi tudi z najmlajšimi atleti (od 1. do 4. razreda).

Zaradi vseh ukrepov v povezavi z preprečevanjem širjenaja okužbe s koronavirusno boleznijo, bodo treningi potekali po spremenjenem urniku.
Zaenkrat se bodo izvajali enkrat tedensko za vse najmlajše skupine.

1. razred: ponedeljek od 15. do 16. ure
2. razred: četrtek od 15. do 16. ure
3. razred: torek od 15. do 16. ure
4. razred: petek od 15. do 16. ure

Treningi za predšolske otroke se do nadaljnjega še ne izvajajo.

Potrebna je predhodna prijava otroka na elektronsko pošto: melink.veronika@gmail.com, da lahko zagotovimo vadbene skupine in trenerje v skladu s protokolom in priporočili NIJZ-ja.
Zberemo se pred šolo, tako kot v jesenskem obdobju, v kolikor so otroci do 15. ure še v podaljšanem bivanju, jih bomo pri učiteljih prevzeli trenerji.Atleti naj imajo toplejša oblačila, saj bomo ob ugodnem vremenu treninge izvajali zunaj, drugače pa v telovadnici (čisti športni copati).Pred vstopom v telovadnico morajo vsi atleti imeti maske, sami treningi pa bodo potekali brez mask!1. in 2. razred, kontakt: 051 610 166 (Veronika)
3. in 4. razred, kontakt: 041 878 843 (Aljoša)Športen pozdrav,
trenerji AD Posočja

Z veseljem sporočamo tudi, da so Tolminci dobili zeleno luč za organizacijo Državnega Prvenstva v mnogoboju za atlete do 14. leta starosti. Tekmovanje bo v nedeljo, 9. 5., na stadionu Športnega parka Brajda.

Žal pa še vedno brez gledalcev.

KVALIFIKACIJE ZA ČLANSKE IN MLADINSKE KATEGORIJE RADOVLJICA 2021

Atleti Atletskega društva Posočje so odlično štartali v novo sezono tekmovanj na prostem.

V Radovljici je, 24. 4. 2021, potekalo Državno prvenstvo v štafetnih tekih in Tekma Kvalifikacij za Atletski pokal Slovenije za člane in mladince. V teku na 200 metrov za člane je Andrej Skočirdosegel nov izvrsten rezultat. Tokrat je v zahtevnih razmerah za razdaljo 200 metrov potreboval 21, 58 sekunde. Osebne dosežke so izboljšali še Črv Nik 157 cm v skoku v višino v kategoriji U16, Sovdat Gaja U16 – 459 cm skok v daljino in Natalija Komelj – tek 200 m mladinke 27,21 s. Uspešno so nastopili še Tina Jarc v skoku v višino, Mare Trost v skoku v daljino in Ajda Sovdat, Martin Leban, Žana Sovdat ter Tamara Manfreda v teku na 100 metrov.

Tolminska mešana štafeta 4 x 100 metrov U16 v sestavi (Martin, Gaja, Nik in Ajda) je s časom 51, 94 osvojila 4. mesto.

OBVEZNO E-IZOBRAŽEVANJE ZA ATLETE TEKMOVALCE STAREJŠE OD 14 LET

Slovenska antidoping organizacija (SLOADO) na podlgi Mednarodnih standardov za izobraževanje in novega Svetovnega protidopinškega kodeksa, ki stopa v veljavo 1.1.2021, ter na podlago svoje strategije in nacionalnega programa, v slovenski šport uvaja spremembe na področju preventivnih protidopinških programov za registrirane športnike in trenerje.

ALPHA za športnike in COACH TRUE za trenerje sta modula spletnega e-izobraževanja o osnovnih protidopinških vsebinah. Seznanitev z njima je športnikova oziroma trenerjeva temeljna pravica, po novem pa tudi obveza!

Upravni odbor AZS in tudi skupščina Združenja atletskih trenerjev Slovenije sta omenjeni izobraževanji že sprejela kot obvezen pogoj za pridobitev ali obnovitev tekmovalnih licenc za športnike starejše od 14 let in za vse atletske trenerje.

Zato vas pozivamo, da o tem obvestite svoje atlete in trenerje in jih pozovete, da opravijo izobraževanje in si shranijo pridobljeni certifikat.

E-izobraževanje za atlete je na voljo na:

https://www.sloado.si/kategorija/e-izobrazevanje

E-izobraževanje za trenerje je na voljo na:

https://www.sloado.si/kategorija/e-trenerji

Več informacij in navodila najdete v pripetih dokumentih.

ATLETSKI POKAL SLOVENIJE ZA MLAJŠE MLADINKE IN MLAJŠE MLADINCE, VELENJE 8.MAJ 2021

V soboto osmega maja je v Velenju potekal atletski pokal Slovenije za mlajše mladinke in mlajše mladince. Od četverice atletov AD Posočje je najboljšo uvrstitev dosegla Sovdat Ajda v skoku s palico. S Preskočenimi 310. centimetri je zasedla odlično tretje mesto. Manfreda Tamara je v metu diska z novim osebnim rekordom 30.31m zasedla peto mesto. Tina Jarc in Nik Črv sta se pomerila v disciplini skoka v višino in zasedla, Tina deveto, Nik pa osmo mesto.

Čestitamo!

PRVENSTVO SLOVENIJE V EKIPNEM IN POSAMIČNEM MNOGOBOJU ZA PIONIRJE IN PIONIRKE U14

V nedeljo, 9. maja, smo v Tolminu v lepen in toplem vremenu na visokem nivoju izpeljali prvenstvo Slovenije v posamičnem in ekipnem mnogoboju za pionirke in pionirje v kategoriji U14. Prijavljenih je bilo kar 19 klubov iz vse Slovenije, od tega kar 114 deklet in 66 dečkov. Veliko število udeležencev tekmovanja je bil pravi zalogaj za sodniško službo AD Posočje katerim so priskočili na pomoč še sodniki iz Nove Gorice. Kljub velikemu številu nastopajočih tekmovalcev in tekmovalk je tekmovanje potekalo gladko in na visokem nivoju.

Med dekleti je po štirih disciplinah teku na 60m, metu votrexa, skoku v daljino in teku na 600m največ točk dosegla atletinja atletskega društva štajerska Maribor Podgornik Maša. Med domačimi atletinjami pa je z odličnim šestim mestom razveselila Sovdat Gaja. Ekipno je med deklicami zmaga pripadla ekipi atletskega kluba Olimpija Ljubljana, drugo ekipi atletskemu društvu Štajerska Maribor Tretje pa naši ekipi AD Posočje v sestavi že prej omenjene atletinje Sovdat Gaje in Gruden Anuške. Bravo punci. Tudi druge atletinje so se borile odlično in popravile kar nekaj osebnih rekordov. Tudi njim čestitamo.

Med dečki je prav tako po štirih disciplinah zmaga odšla na Štajersko in sicer Murko Patriku iz atletskega društva Štajerska Maribor. Naš najboljši mladi atlet je bil Manfreda Luka z osvojenim 32. mestom. Prav tako so tudi vsi ostali naši atleti tekmovali odlično, za kar tudi njim čestitamo. Med ekipami je slavila ekipa ad Štajerska Maribor pred AK Triglav Kranj in Ak ŠPELA.

Vse ekipni zmagovalci med devetnajstimi društvi in klubi, so za leto 2021 postali atleti in atletinje AD MASS Ljubljana.

Sodniška služba in upravni odbor AD Posočje se zahvaljuje za pomoč vsem staršem pomočnikom sodnikov in sponzorjem, ki so kakorkoli pripomogli k izvedbi tekmovanja.

Povezava do rezultatov KLIK!

Povezava do foto galerije KLIK!

Povezavo do repotrtaže TV Tmin KLIK!

EKIPNO PRVENSTVO SLOVENIJE ZA PI in PE U16 in KVALIFIKACIJE ZA ČLANE

Za Atleti Atletskega društva Posočje je ponovno zelo uspešen vikend.

V soboto, 15. maja je 7 atletov starih do 16 let nastopilo na Ekipnem prvenstvu Slovenije U16 v Kopru. Ajda Sovdat je ponovno preskočila 300 cm in slavila v skoku s palico. Odlično so se odrezali v svojih disciplinah pri dečkih še Nik Črv, Martin Leban in Blaž Kragelj ter pri deklicah Gaja Sovdat, Anuška Gruden in Iris Burgar.

V nedeljo, 16. maja, pa so na Ptuju potekale Članske kvalifikacije za Pokal Slovenije. V Sloveniji imamo trenutno odlično generacijo šprinterjev. Med katere sodi tudi atlet Atletskega društva Posočje Andrej Skočir. V teku na 200 metrov je Andrej za njegovo starost dosegel izjemen čas 21,32 sekunde, kar je tudi norma za nastop na Evropskem in Svetovnem prvenstvu za mlajše mladince. Tokrat so bili pogoji vetra +2,5 m/s, kar pomeni, da bo moral Andrej omenjen izid še potrditi na naslednjih tekmah. Tekmo na Ptuju je z najboljšim časom v Sloveniji letos 20, 73 s dobil Kočevar Nick.

Čestitke vsem atletom in srečno nadaljevanje sezone.

ATLETSKI POKAL SLOVENIJE ZA STAREJŠE MLADINCE IN MLADINKE

V soboto, 22. in nedeljo, 23. maja je v Ljubljani potekal atletski pokal Slovenije za starejše mladince in mladinke. Najbolje se je izkazal Skočir Andrej saj se je okronal z dvema zlatima medaljama in sicer v obeh šprinterskih disciplinah. V teku na 100m je z časom 10.77 prepričljivo slavil in prav tako je v teku na 200m, s časom 21.55, pometel s konkurenco. Tek na 200m je potekal v težkih razmerah, vetru in dežju, zato je rezultat toliko bolj odmeven. Poleg Andreja sta nastopili še Tamara Manfreda v metu diska. Z rezultatom 30.86 metra dosegla nov osebni rekord. Nastopila je tudi Jarc Tina v skoku v višino in z preskočenimi 145cm zasedla odlično deveto mesto. Čestitke vsem.

MINI ATLETIKA

Tudi naši najmlajši člani so se v petek, 28. maja, lahko ponovno udeležili atletskega tekmovanja. Odpravili smo se na Mini atletiko, ki se je odvijala v Novi Gorici. Mešani skupini prve triade sta se super odrezali, saj sta dosegli 4. in 6. mesto, predvsem pa neizmerno uživali v disciplinah, ki so nam jih pripravili.

MEMORIAL VUČKO KRANJ 2021

V soboto, 05.junija, je v Kranju potekal tradicionalni atletski miting memorial Vučko. Letos je sicer potekal v okviru državnega članskega prvenstva zato je bil izbor disciplin omejen samo na šprinterske razdalje. Najboljšo uvrstitev, tretje mesto, je v kategoriji pionirk U14 zasedla Gaja Sovdat, in s časom 8.48 sekunde krepko izboljšala svoj osebni rekord. Med mlajšimi sta v kategoriji pionirk U12 nastopili tudi Jeklin Manca in Domenih Luketa Petja. Manca je s časom 9.24 sekunde zasedla odlično osmo mesto. Obe mladi atletinji sta izboljšali svoje stare osebne rekorde. Barve kluba je med dečki U16 v teku na 100m branil še Črv Nik. Vsem atletinjam in atletu čestitamo za dosežene rezultate.

ISTANBUL, NOVO MESTO IN ŽALEC 12,13 JUNIJ 2021

Za atleti AD Posočje je tekmovalno pester vikend.

V Istanbulu v Turčiji je Andrej Skočir tekmoval na 51. Balkanskem prvenstvu na prostem za atlete do 20 let. Andrej je v teku na 200 m z rezultatom 21,52 s in vetrom v prsa -1,7 m/s v zelo močni konkurenci evropskih šprinterjev zmagal in potrdil normo za nastop na Evropskem prvenstvu za atlete do 20 let. Uspeh je dopolnil še z bronasto medaljo v nastopu 4 x 400 m z reprezentančno štafeto.

V Novem Mestu je potekalo Prvenstvo Slovenije za mlajše mladince. Novo medaljo za Atletsko društvo Posočje je osvojila Tamara Manfreda. V izenačeni tekmi meta diska je Tamara z metom 33,64 m osvojila odlično 3. mesto. Do desetega mesta so se razvrstili tudi ostali tolminci: Žana Sovdat (5. mesto – kopje, 30,06 m), Tina Jarc (10. mesto – višina, 150 cm), Ajda Sovdat (4. mesto – skok s palico 310 cm), Nik Črv (8. mesto – višina 165 cm).

V Žalcu pa je potekalo Ekipno prvenstvo Slovenije za atlete do 12. in 14. leta starosti. V kategoriji mlajših atletov sta nastopili Manca Jeklin in Petja Domenih Luketa. Pri 14-letnikih pa so za posoške barve nastopile: Adrijana Leban, Gaja Sovdat, Anuška Gruden in Iris Burgar. Najbolje so se tokrat v posameznih disciplinah uvrstile:

Manca (tek 60 m _ 9. mesto – 9,35 s), Anuška (met vortexa _ 8. mesto – 39,64 m), Gaja (daljina _ 4. mesto – 499 cm)

DVOJNA ZMAGA AJDE SOVDAT, ANDREJA SKOČIRJA IN DRUGO MESTO TAMARE MANFREDA

V Slovenj Gradcu je pretekli vikend potekalo Državno prvenstvo Slovenije za starejše mladince. Andrej Skočir je ponovno v zahtevnih razmerah slavil v teku na 100 metrov (čas 10, 69 s) in teku na 200 metrov (s časom 21,81 s). V metu diska je novo srebrno medaljo osvojila tudi Tamara Manfreda z metom dolgim 32, 91 m.

V Novi Gorici so se pomerili atleti do 16. leta starosti. Nastopilo je 6 atletov Atletskega društva Posočje. Ajda Sovdat je zmagala v skoku s palico s preskočenimi 325 centimetri in metu kopija z metom 33,95 m. Pohvaliti velja tudi mlajše atlete. Nik Črv je v izenačeni tekmi osvojil 4. mesto v skoku v višino (160 cm), Martin Leban se je v teku na 100 m prvič spustil pod 13 sekund. Z uspešnimi nastopi v skoku v daljino in dolgih tekih nadaljujejo tudi Gaja Sovdat, Adrijana Leban in Anuška Gruden.

Finalni tek na 200m Andrej Skočir KLIK!

Intervju za AZS Andrej Skočir KLIK!

SPREJEM BALKANSKEGA PRVAKA

Posnetek zmagovalnega teka na 200m—->KLIK

PRIPRAVE NA JESENSKI DEL TEKMOVANJ ZA TEKMOVALCE

ZBOR na BRAJDI v sredo, 11.8. ob 9.00

INFO: Od srede 11. 8. do petka, 15. 8 začnemo s skupnimi treningi

tekmovalcev in tridnevnimi pripravljalnimi (treningi 2x dnevno

namesto priprav Bled).

Zbor za jutranji trening in vse info. v sredo, ob 9.00, na Brajdi.

Popoldanski trening predviden ob 18.30. Vabljeni vsi redno aktivni

tekmovalci od letnika 2009 dalje.

Športni pozdrav.

EVROPSKO PRVENSTVO ZA STAREJŠE MLADINCE IN MLADINKE TALLINN ESTONIJA

V Estonskem Tallinnu je med 15 in 18 julijem potekalo Evropsko prvenstvo za atlete do 20. leta starosti. Na prvenstvu je nastopil tudi Andrej Skočir, član Atletskega društva Posočje. Andrej se je v teku na 200 m prebil do pol finala. Z rezultatom teka polfinala 21.59 je dosegel končno 12. mesto.
Čestitke.

BALKANSKO PRVENSTVO U18

Na Balkanskem prvenstvu u18 ima AD Posočje novega predstavnika. Žana Sovdat bo jutri, v soboto, 14.8., ob 18.20 v Srbskem Kraljevu nastopila v metu kopja.

Ostali tolminski atleti v Tolminu že uspešno zaključili s 1. delom priprav na jesenski del sezone.

EKIPNO PRVENSTVO SLOVENIJE ZA ML.MLADINKE IN ML. MLADINCE NOVA GORICA

Prvo tekmovanje jesenskega dela atletske sezone se je odvijalo v nedeljo, 29.8., v Novi Gorici. V posameznih disciplinah ekipnega prvenstva Slovenije za mlajše mladince so nastopili tudi tolminski atleti. Najbližje osebnemu naj rezultatu se je tokrat približal Nik Črv s 160 cm v skoku v višino. Poleg njega so tekmovale še Žana in Ajda Sovdat ter Tamara Manfreda. Tolminski atleti se sicer pripravljajo na tekmovalno pestro jesen, ki se bo zaključila na mitingu v Tolminu, v soboto, 9. oktobra.

MEDNARODNI ATLETSKI MITING MARIBOR 2021

V nedeljo, petega septembra, je v Mariboru potekal mednarodni atletski miting, na katerem je nastopil tudi naš najboljši šprinter Andrej Skočir. V mednarodni družbi šprinterjev, se je Andrej v formuli ena atletike, teku na 100m brez večjih težav uvrstil v finalni tek. V finalu je z novim osebnim rekordom, kateri sedaj znaša 10.68 sekunde, zaostal le letošnjim udeležencem olimpijskih iger v Tokiju, predstavnikom iz Konga. S tem je Andrej potrdil odlično pripravljenost za prihajajoča tekmovanja.

ATLETIKA – AD POSOČJE

OBVESTILO PRED NOVIM ŠOLSKIM LETOM

TERMINI OZ. URNIK TELOVADNICE ŠE NI POTRJEN. PREDVIDOMA PA NAJ BI ATLETIKA POTEKALA V NASLEDNJIH

TERMINIH:

Treninge mlajših atletov bosta vodila Aljoša Rejc, Veronika Gregorčič in Katja Cvek. Mlajše skupine začnejo s

treningi prvi teden v oktobru (ponedeljek, 04.10.2021)

Sreda od 15. do 16. ure Atletika za predšolske otroke (elektronska prijava)

1. razred: torek in četrtek 14.15 – 15.15 (elektronska prijava)

2. razred: ponedeljek in sreda 14.15 – 15.15 (elektronska prijava)

3. razred: torek in četrtek 15.15 – 16.15 (elektronska prijava)4. razred: ponedeljek in sreda 15.15 – 16.15 (elektronska prijava)

Obrazec za spletno prijavo atletov od predšolski otroci do 5 razreda.

https://forms.gle/hifY1GLR8M2Treif7

Starejše atlete vodijo Katja Cvek, Saša Babšek, Aljaž Černigoj in Matjaž Sovdat. Starejši začnejo treninge takoj

s pričetkom šole po predvidenem urniku. V septembru telovadnica ni na voljo zato trening v primeru slabega

vremena odpade.

– Skupina 5. – 7. r in skupina 8. – 9. R + starejši:

PON IN SRE 16.30 – 18.00,

ČET 17.30 – 19.00 (samo starejši tekmovalci)

VSE OSTALE INFORMACIJE : http://www.adposocje.si/

Športni pozdrav,

uprava in trenerji AD Posočje

ATLETSKI MITING TOLMIN 2021

V soboto, 09. oktobra, je na tolminskem stadionu Brajda, v organizaciji domačega kluba AD Posočje potek atletski miting Tolmin 2021. Kljub temu da se je atletska sezona skoraj zaključila se ga je udeležilo prek 200 atletov iz klubov širom Slovenije. Nastopali so atleti in atletinje kategorij od u12 pa vse do članov in članic. Nastopili so v barviti paleti disciplin od tekov na 60, 100, 200 in 400 metrov, pa metov votexa, skoka v višino, atraktivne discipline skoka s palico in skoka v daljino do teka na eno miljo, v kateri sta bila postavljena tudi dva nova državna rekorda, katera sta sedaj v lasti Vid Botolina in Živko Tia Tanje iz Kladivar Celja. Skupaj je bilo podeljenih kar 35 kompletov medalj. Z zlato medaljo okoli vratu se od domačih atletov lahko pohvalijo Skočir Andrej v teku na 100 in 400m, Črv Nik in Kanalec Sofia oba v skoku v višino, Sovda Ajda v skoku s palico in Jeklin Manca v teku na 200m. Poleg tega so domači atleti in atletinje pobrali še kar nekaj medalj srebrnih in bronastih medalj. Miting v Tolminu v sodelovanju z domačimi sodniki in sodnicami ter njihovimi pomočniki potekal v sončnem na trenutke vetrovnem je vremenu potekal gladko in brez daljših prekinitev. To tekmovanje je tudi pokazatelj, da se v klubu dela dobro, predvsem z mladimi in tudi starejšimi atleti in atletinjami. Z uspešno izpeljanim mitingom se tudi zaključi tekmovalni del v sezoni 2020/2021. Sedaj sledi najprej regeneracija po naporni sezoni, kmalu pa se bodo pričele priprave na novo sezono 2021/2022 najprej seveda z dvoranskimi tekmovanji.

Ob tej priliki se uprava kluba AD Posočje, trenerji in vsi atleti in atletinje zahvaljujejo vsem sponzorjem in staršem za pomoč za kvalitetno in nemoteno izvedbo treningov in tekmovanj v letu 2020 in 2021.

ZA OGLED DISCIPLIN IN VSE PODROBNOSTI O TEKMOVANJU KLIKNI NA –>RAZPIS!

ČASOVNICA PRIHODA V PRIJAVNICO

POZABLJENI PREDMETI

GALERIJA SLIK KLIK! (fotograf: Miljko Lesjak)

DVOBOJ REPREZENTANC SLOVENIJA – HRVAŠKA

Podobni prispevki

Related projects

  • Na domačem stadionu Brajda je, v soboto, 20. 4. 2024, potekalo tekmovanje Kvalifikacij v mnogoboju za U12 in [...]

    Preberi več
  • V pričakovanju Kvalifikacij mnogoboja U12, U14 in Pomladnega članskega mitinga. ŠTARTNA LISTA IN URNIK: https://slovenska-atletika.si/wp-content/uploads/2023/12/20240420_PSC_START.pdf V soboto, 20.4., bomo [...]

    Preberi več
  • Na družabnem tekmovanju MINI ATLETIKE v Novi Gorici, so nastopili tudi naši najmlajši atleti. V soboto, 2.3.2024, sta [...]

    Preberi več