8.,9.7.- PS za ČLANE_ Velenje

Tobi prvak, Žana 3. mesto.

Med tem, ko so mlajši atleti že na zasluženem poletnem premoru, so v Velenju, 8. in 9. 7., nastopili še najboljši slovenski atleti na Državnem prvenstvu za člane. Uspešno so nastopili tudi člani Atletskega društva Posočje. V teku na 5000 m je z odličnim časom 14 min in 43 sek postal državni prvak Tobi Gaberšček. V isti disciplini je Klemen Knez v strjeni konkurenci osvojil 15. mesto. V metu kopja je na tretje mesto z rezultatom 39,67 m stopila Žana Sovdat.

Na tekmovanju so se izkazali tudi tolminci, ki zastopajo barve drugih klubov. V teku na 200 m je postal prvak Skočir Andrej z izjemnim časom 21,01 s, Vika Rutar je v teku 400m ovire z najboljšim izidom sezone 58,42 s osvojila 2. mesto. Na tretje mesto je stopil Gaj Černigoj v metu kladiva z metom 62,48 m.

V nadaljevanju poletja sledijo še reprezentančne akcije. Najprej bomo držali pesti za Andreja Skočirja in Tana Černigoja, ki bosta na Finskem na EP mlajših članov nastopila v teku na 200 m oz. skoku v daljino.

 

Podobni prispevki

Related projects

  • Gaja Sovdat, 13. mesto na Balkanskem Prvenstvu v skoku v daljino. Za atlete Atletskega društva Posočje, je v [...]

    Preberi več
  • Žana Sovdat - 3. mesto. V Celju je zadnji vikend junija potekalo Državno prvenstvo Slovenije za člane. Novo [...]

    Preberi več
  • Tri medalje in številčni nastop starejših atletov. V Novi Gorici je, 22. in 23. junija, potekalo atletsko Državno [...]

    Preberi več