24.,25.6._ DP U20 – USPEH MLADINCEV

Žani naslov prvakinje, Lian 3.mesto.

V soboto in nedeljo, 24. In 25. 6. 2023, je v Ljubljani potekalo državno prvenstvo za starejše mladince in mladinke. Številčna tolminska odprava se je domov vrnila z lepim številom osebnih rekordov in dvema medaljama. 

Prvi dan tekmovanja je Žana Sovdat s 43, 23m v metu kopja ubranila naslov državne prvakinje. V isti disciplini je z osebnim rekordom 7. mesto osvojila Nuša Štekar. Tamara Manfreda je prav tako z osebnim rekordom 35, 84m osvojila 4. mesto v metu diska.

Drugi dan so blesteli skakalci. Lian Bonasera je v skoku v višino v konkurenci starejših osvojil 3. mesto in se z osebnim rekordom 1, 91m približal nastopu na Olimpijskem festivalu evropske mladine, ki bo konec julija potekalo v Mariboru. Za  reprezentančni nastop se bori tudi Ajda Sovdat, ki je tokrat s 3, 20 preskočenimi metri  le za las zgrešila stopničke in zasedla 4. mesto. V skoku v višino je 8. mesto osvojil tudi Nik Črv. Rezultate so si  izboljšale še Maja Kovačič v teku na 200m, Gaja Leban Jež v teku na 800m in Evita Ivančič v teku na 400m z ovirami. 

Podobni prispevki

Related projects

  • Gaja Sovdat, 13. mesto na Balkanskem Prvenstvu v skoku v daljino. Za atlete Atletskega društva Posočje, je v [...]

    Preberi več
  • Žana Sovdat - 3. mesto. V Celju je zadnji vikend junija potekalo Državno prvenstvo Slovenije za člane. Novo [...]

    Preberi več
  • Tri medalje in številčni nastop starejših atletov. V Novi Gorici je, 22. in 23. junija, potekalo atletsko Državno [...]

    Preberi več